در رژيم غذايي ذهن، مصرف 10 گروه غذايي توصيه ميشود. هم چنين اجتناب از پنج گروه غذايي كه غذاهاي ناسالم خوانده شده توصيه ميگردد.
رژيم غذايي هر فرد در سلامت مغز او هم اثر ميگذارد. فاكتورهاي گوناگوني مثل ژنتيك، استعمال سيگار، ورزش و… در كنار نوع رژيم غذايي ميتواند در ابتلا به بيماري آلزايمر دخالت داشته باشد. رژيم غذايي درست ميتواند به تنهايي روند فراموشي را آهسته كند. با مطلب آلزايمر يا فراموشي همراه مجله دلتا باشيد.
به جنگ آلزايمر يا فراموشي رويد!
- سبزيجات برگدار و سبز رنگ ( Green Leafy Vegetables )
سبزيجات برگدار و سبز رنگ مثل كلم پيچ، اسفناج و بروكلي كه حاوي مقادير قابل توجهي ويتامين A و C است را هر روز يا حداقل دو بار در هفته در رژيم غذايي خود بگنجانيد. مصرف شش وعده سبزيجات در هفته بيشترين تاثير مثبت را روي مغز انسان ميگذارد.
- آجيل (Nuts)
مصرف آجيل به دليل دارا بودن كلسترول خوب (HDL)، فيبر و آنتي اكسيدان نه تنها به پايين رفتن كلسترول بد (LDL) و كاهش ريسك بيماريهاي قلبي كمك ميكند، بلكه غذاي مناسب براي مغز است.
- توت ( Berries )
انواع توتها مثل بلوبري، ذغال اخته، شاتوت و توت فرنگي به دليل غني بودن در ميزان آنتي اكسيدان، مغز را از ابتلا شدن به فراموشي محافظت ميكند. در اين ميان، مصرف بلوبري بيشتر از ساير توتها توصيه ميشود.
- حبوبات (Beans)
انواع و اقسام حبوبات مثل لوبيا و نخود به دليل دارا بودن مقدار فيبر، پروتئين بالا و كالري كم تاثير به سزايي بر سلامت مغز دارد.
- غلات كامل (Whole Grains)
مصرف سه وعده از غلات كامل مانند نان كامل گندم در روز توصيه ميشود.
- ماهي (Fish)
وجود ماهي در رژيم غذايي بسيار مهم است. مصرف حداقل هفتهاي يك بار ماهي براي سلامت حافظه و مغز توصيه ميشود.
- مرغ (poultry)
مصرف مرغ به داشتن ذهن قوي و حافظه خوب كمك ميكند. خوردن مرغ حداقل دو تا سه بار در هفته توصيه شده است.
- روغن زيتون (Olive Oil)
مصرف روغن زيتون براي پخت و پز روزانه به مصرف ساير روغنهاي ديگر در بازار ارجحيت دارد.
پنج غذايي كه خطر ابتلا به آلزايمر را بالا ميبرد
- گوشت قرمز (Red Meat)
مصرف گوشت بايد به چهار وعده در هفته محدود شود.
- كره و مارگارين (Butter and Stick Margarine)
مصرف كره و مارگارين يك قاشق غذاخوري در روز توصيه شده است.
- پنير (Cheese)
اگر ميخواهيد خطر ابتلا به آلزايمر را كاهش دهيد، مصرف پنير را به هفتهاي يكبار تقليل دهيد.
- شيريني جات (Pastries & Sweets)
بيشتر از پنج وعده شيريني در طول هفته مصرف نشود.
- غذاهاي سرخ شده و فست فود (Fried Foods and Fast Foods)
مصرف غذاهاي سرخ شده اثر منفي بر سلامت مغز دارد. خوردن بيشتر از يك وعده غذاي سرخ شده در هفته را توصيه نميشود.
پيشنهاد مطالعه: مطلب «فوايد نوشيدن آب براي بدن» ، مجله سلامتي را دنبال كنيد.
با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد