
گيلاس ارزش غذايي بالا و كالري پاييني دارد، بنابراين ميتواند در رژيم غذايي جايگزين مواد غذايي پركالري شود و به كاهش وزن كمك كند، اما كالري گيلاس چقدر است و چه ميزان از مواد مغذي مورد نياز بدن را ميتواند تامين كند؟ براي اطلاع از خواص گيلاس با مجله دلتا باشيد.
خواص گيلاس
گيلاس نه تنها طعم خوشمزهاي دارد، بلكه به دليل دارا بودن ويتامين ث، پتاسيم و ساير مواد مغذي خواص فراواني براي سلامتي دارد. از خواص گيلاس ميتوان به موارد زير اشاره كرد:
- درمان بي خوابي
- درمان يبوست
- پيشگيري از ديابت
- كاهش وزن
- بهبود حافظه
- پيشگيري از بيماريهاي قلبي
- بهبود علائم آرتريت و نقرس
- كاهش فشار خون
- پيشگيري از سرطان روده
چند نكته مهم درمورد مصرف گيلاس
براي اضافه كردن گيلاس به رژيم غذايي خود ميتوانيد آن را به صورت تازه ميل كنيد يا از آن براي تهيه مرباي گيلاس، كمپوت گيلاس، سالاد ميوه، انواع دسر و … استفاده نماييد.
- اگر اين ميوه خوشمزه را به رژيم غذايي خود اضافه كردهايد، بايد نكات زير را در نظر داشته باشيد:
- خوردن گيلاس يك ساعت قبل از غذا اشتها را كاهش ميدهد و به كاهش وزن كمك ميكند.
- خوردن اين ميوه بعد از غذا به ويژه بعد از خوردن نان و پنير باعث ايجاد نفخ ميشود.
- آشاميدن آب بعد از خوردن گيلاس باعث ايجاد نفخ و مشكلات گوارشي ميشود.
- گيلاس شاخص گلسيمي (سرعت تبديل كربوهيدرات به قند در بدن) پاييني دارد، بنابراين يك ميان وعده مغذي براي افراد مبتلا به ديابت است.
- مصرف گيلاس در برخي افراد ممكن است باعث ايجاد آلرژي شود. آلرژي به گيلاس با علائمي همچون كهير، بثورات پوستي، ورم يا واكنشهاي شديدتر همراه است.
- در صورتيكه با مصرف گيلاس دچار نفخ ميشويد، ميتوانيد آب اين ميوه را بنوشيد.
سخن آخر
اگرچه گيلاس در سه نوع مختلف گيلاس زرد، قرمز و سياه يافت ميشود، اما انواع مختلف آن ارزش غذايي و خواص مشابهي دارند. گيلاس يك جايگزين مناسب براي قرصهاي شيميايي است كه براي لاغري استفاده ميشوند. در صورتيكه ميخواهيد اين ميوه را به منظور كاهش وزن به رژيم غذايي خود اضافه كنيد ۲۵۰ الي ۳۵۰ گرم گيلاس در ابتداي وعده غذايي خود بخوريد و مصرف مواد غذايي نشاستهاي مانند ماكاروني، برنج و حبوبات را در رژيم غذاييتان كاهش دهيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آگاهي از خواص كلم بروكلي مطلب “كلم بروكلي، خواص و عوارض آن” را مطالعه فرماييد.