شويد و خواص شگفت انگيز آن

۵۵ بازديد
خواص شويد (Dill) بسيار گسترده است، برخي از مهمترين خواص شويد شامل خاصيت شير افزا، درمان نفخ، قولنج، اختلالات خواب و رفع بوي بد دهان است.
خواص شويد

فوايد بي‌شمار شويد

شويد يا شبت از سبزيجات معطر و پرخاصيت است كه در پخت انواع غذاهاي ايراني مصرف فراوان دارد. علاوه بر ارزش تغذيه‌اي شويد، اين سبزي داراي خواص درماني و موارد مصرف طبي بسيار بوده، در طب سنتي از برگ، ساقه و تخم شويد در درمان بيماري‌ها استفاده بسيار مي‌شود. در اين مطلب از مجله دلتا خلاصه‌اي از مهمترين خواص شويد براي درمان بيماري‌ها در طب سنتي گردآوري شده است.

شويد
خواص شويد (طبيعت و خواص درماني)

 شويد داراي طبعي گرم و خشك است. برخي از مهمترين خواص درماني گياه شويد عبارتند از:

  • يكي از خواص شويد كه در طب سنتي از آن استفاده مي‌شود درمان بي‌خوابي و مشكلات خواب است، به اين منظور براي درمان بي‌خوابي، قبل از خواب مقداري از برگ‌هاي تازه شويد را بجويد، همچنين به كساني كه در خواب خروپف مي‎كنند توصيه مي‌شود، قبل از خواب كمي تخم شويد را جويده و با كمي آب بخورند. لازم به ذكر است استفاده از اين درمان را نبايد بيش از يك هفته ادامه داد.
  • استفاده از دم كرده شويد براي منظم كردن قاعدگي مفيد است.
  • در طب سنتي از خواص شويد براي رفع دل درد و نفخ استفاده مي‌شود.
  • شويد خاصيت ضد چربي داشته و مصرف آن در كاهش چربي خون مؤثر است.
  • گياه شويد، افزايش دهنده شير مادر بوده و جالب است بدانيد شير حاصله بعد از مصرف اين سبزي خاصيت ضد كوليك در نوزادان دارد. و به تسكين دل درد نوزاد كمك مي كند.
  • از ديگر خواص شويد در طب سنتي، استفاده از آن براي درمان تنگي نفس، ضعف معده، كبد، طحال و سنگ كليه و مثانه است.
  • در مورد بيماراني كه مبتلا به استفراغ شديد هستند و هيچ غذايي حتي آب را نمي‌توانند در معده خود نگاه دارند بهترين درمان مصرف دم كرده شويد است .
  • تخم شويد اشتها را زياد كرده، باعث تقويت معده شده و به بدن انرژي مي‌دهد.

سبزيجات

ارزش غذايي و تركيبات موثر شويد

سبزي شويد منبع خوبي براي آهن، كلسيم، منيزيم، منگنز و فيبر غذايي است. فلاونوئيدها، كومارين، اسيدهاي فنوليك و پارافين ها از ديگر مواد موثر موجود در اين سبزي پرخاصيت و معطر است.

مضرات شويد (موارد احتياطي و منع مصرف)

  1. مقدار سديم شويد نسبتا بالا بوده و بيماراني كه مجبور به رعايت رژيم غذايي كم نمك هستند، بايستي از زياده‌روي در مصرف شويد خودداري كنند.
  2. برخي افراد ممكن است در تماس با شويد دچار حساسيت پوستي شوند.
  3. با توجه به اينكه طبع شويد گرم است، افراد داراي مزاج گرم بايستي از زياده روي در مصرف آن پرهيز كنند.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.